ANKARA / SİNCAN - Şehit Yakup Çınar Ortaokulu

Mrt

Okulumuzda gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği depreme okul sıralarında yakalanan öğrenciler, çalan ilk sirenle sınıfta "Çök-kapan-tutun" yöntemini uygularken, ikinci sirenle birlikte öğretmenlerinin koordinesinde okulun bahçesinde bir araya geldi.

Tahliye tatbikatının ardından afetlerde can ve mal kayıplarının önlenmesi için tatbikatların son derece önemli olduğunu söyleyen Matematik öğretmenimiz Tuncay KAÇAR, öğrencilere doğal afetlerin oluşumu sonrasına ne yapılması gerektiği konusunun önemi hakkında açıklamalar yaptı.

Eyl

Yeni eğitim öğretim dönemimizin tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar getirmesini temenni ediyoruz.

Ağu

2023-2024 eğitim-öğretimde döneminde 8. sınıfı okuyacak öğrenciler için Destekleme ve Yetiştirme kurs başvuruları başladı. Başvurular 25-28.08.2023 tarihleri arasında  https://eokul.meb.gov.tr/VbsSSOGiris.aspx?URL=https://e-kurs.meb.gov.tr/eokulgiris.aspx adresinden gerçekleştirilecektir. Kurslara başvuruda bulunmak isteyen öğrenci ve velilerimize duyurulur.

Kas

irleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım.

Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım.

Mrt